TEL: 0727110567
Despre servicii înființări firme ConstanÈ›a
Experiență și practică
Serviciile noastre sunt dedicate susÈ›inerii antreprenorilor în procesul de înfiinÈ›are SRL sau PFA È™i în interacÈ›iunea cu Oficiul NaÈ›ional al Registrului ComerÈ›ului (ONRC). Am pornit cu misiunea de a oferi cea mai rapidă È™i simplă experiență atât pentru înfiinÈ›area unei societăți noi cât È™i pentru realizarea de modificări ale firmelor existente. Operăm local, fapt ce ne permite să ne adaptăm în timp real la toate procesele interne ONRC. ToÈ›i clienÈ›ii noÈ™trii sunt reprezentaÈ›i în baza unei împuterniciri avocaÈ›iale iar dosarele generate sunt verificate de consilieri dedicaÈ›i.
Iată care sunt principalele documente necesare pentru demararea procedurilor specifice de înfiinÈ›are a unei firme:
-
Rezervarea denumirii firmei; – se realizează de catre noi online
-
Act constitutiv autentificat de notar;
-
Cazierul fiscal al fiecaruia dintre asociați și/sau administratori;
-
Contractul de sediu social, de închiriere sau subînchiriere, de asociere în participaÈ›iune, contract de leasing imobiliar, contract de comodat, de uz, uzufruct- unde este cazul;
-
Acordul asociaÈ›iei de proprietari sau locatari, în cazul în care acesta se impune;
-
Acordul vecinilor (riverani sau, mai exact, cei de pe verticală È™i orizontală cu spaÈ›iul dumneavoastră) – în cazul în care acesta se impune;
-
Copie Carte de Identitate ( C.I.) sau Pașaport ale asociaților și/sau administratorilor;
-
Specimen de semnătură al administratorului/ administratorilor firmei;
-
DeclaraÈ›ii pe proprie raspundere ale asociatului/asociaÈ›ilor sau administratorului/administratorilor că pot îndeplini calitatea respectivă, obligatoriu autentificate;
-
Împuternicire notariala;
-
Dovada depunerii capitalului social (recipisă sau extras de cont din ziua respectivă) la o banca aleasă de către asociații firmei.
Pentru a înfiinÈ›a o firmă în România, trebuie să urmaÈ›i următorii paÈ™i:
-
Alegerea formei juridice: trebuie să decideÈ›i ce formă juridică va avea firma dvs. SRL sau PFA în funcÈ›ie de obiectul de activitate, capitalul social, numărul de asociati, etc.
-
Alegerea denumirii firmei: trebuie să alegeÈ›i o denumire unică pentru firma dvs., care să nu fie deja înregistrată de altcineva.
-
Redactarea actului constitutiv: acest document va stabili statutul firmei, inclusiv obiectul de activitate, capitalul social, numărul de acționari/ asociați, drepturile și obligațiile acestora, etc.
-
Înregistrarea firmei: trebuie să vă înregistraÈ›i firma la Registrul ComerÈ›ului. Pentru aceasta, trebuie să prezentaÈ›i actul constitutiv È™i alte documente, precum certificatul fiscal sau certificatul de urbanism.
-
Obținerea codului de identificare fiscală: trebuie să obțineți un cod de identificare fiscală (CIF) de la Administrația Fiscală.
-
Înregistrarea la alte autorități: în funcÈ›ie de obiectul de activitate al firmei, poate fi necesară înregistrarea la alte autorități, precum Registrul NaÈ›ional al Micii Publicități, Autoritatea NaÈ›ională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, etc.
-
Încheierea contractelor: după înregistrarea firmei, trebuie să încheiaÈ›i contracte cu diverÈ™i furnizori sau parteneri.
​
AceÈ™ti paÈ™i sunt doar o sinteză a procesului de înfiinÈ›are a unei firme în România È™i este important să căutaÈ›i sfaturi de specialitate pentru a vă asigura că respectaÈ›i toate cerinÈ›ele legale.